Website opties

Wat er allemaal mogelijk is

Er zijn veel opties die de website net wat leuker, handiger of beter maken. Je vindt hier een aantal opties, maar in principe zijn de opties eindeloos. De website is zo ver uit de breiden zoals je zelf zou willen. Staat de optie die je zoekt er niet bij? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

R

Reviews

Reviews zijn belangrijk voor klanten om vertrouwen te wekken. Reviews moeten geveifieerd kunnen worden en kunnen niet zomaar geplaatst worden. Je kunt jouw Google reviews gebruiken, maar ook een review systeem koppelen aan de website. Met bijvoorbeeld Webwinkelkeur kun je instellen dat klanten automatisch uitgenodigd worden om een review te plaatsen. Met een mooie widget kun je deze reviews en jouw score op de website plaatsen. Dit geeft vertrouwen en haalt klanten sneller over die order te plaatsen of die afspraak te maken.

Nieuwsbrief

Bind jouw klant door middel van een nieuwsbrief. Deel bijvoorbeeld eens per maand een korting, of licht producten of nieuwe collectie uit. Zo spoor je je klant aan weer eens een kijkje te nemen op jouw website. Je kunt op verschillende plekken in de website een opt-in verwerken. Je kunt een nieuwsbrief versturen via bijvoorbeeld Mailchimp. Zo kun je ook bij een inschrijving automatisch een kortingscode versturen naar een nieuwe klant.

Chat functie

Met een chat functie kunnen klanten met 1 klik contact met je opnemen. Klanten willen vaak snel geholpen worden als ze met een vraag zitten, zeker als het om het kopen van een product gaat. Bij de plugin die wij installeren kun je kiezen uit twee gratis opties, wil je meerdere opties dan komt er een meerprijs bij. Je kun kiezen uit bijvoorbeeld whatsapp, instagram chat, facebook chat. De chat is altijd onderaan in het scherm te vinden, het is een kleine knop die niet te opvallend is.

Blog

Een blog bijhouden is leuk om te doen en heel handig om goed in Google gevonden te worden. Deel leuke weetjes, tips, tricks, of product informatie en inspireer jouw klant om verder te kijken in jouw website of webshop.

b

Pop up

Met een pop up kun je mensen ergens op duiden. Bijvoorbeeld dat er op dat moment een korting is, dat je op zoek bent naar personeel of dat ze zich in kunnen schrijven voor de nieuwsbrief.

Floating cart

Een floating cart is een mandje die altijd in je scherm “hangt”, zodat een klant snel kunt zien wat er in het mandje zit en direct kan afrekenen. Dit ziet er professioneel uit, kan gepersonaliseerd worden en past mooi bij elke webshop. Klanten kunnen een kortingscode gebruiken en kunnen aanbevolen producten zien.

Instagram

Je kun jouw instagram tijdlijn displayen op bijvoorbeeld de voorpagina van de website. Op deze manier zien klanten jouw meest recente posts en kunnen ze gemakkelijk naar instagram doorklikken.

Social icons

Social icons zijn handig om klanten naar bijvoorbeeld instagram, facebook, pinterest of linkedin door te laten klikken. Je kunt deze icons op meerdere plekken laten terugkomen, bijvoorbeeld in de header (bovenaan de website) of de footer (onderaan de website).

SEO plugin

We installeren eigenlijk altijd standaard een SEO plugin op je website. Nu zul je misschien denken, wat is SEO?

SEO, oftewel Search Engine Optimalisation, is een manier om beter gevonden worden in Google. En eigenlijk is het niet 1 manier, maar verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld tags en meta beschrijvingen aan pagina’s en categorieën toevoegen, je afbeeldingen een omschrijving geven en je website teksten SEO proof schrijven. Ook een blog schrijven helpt goed voor je vindbaarheid.

Met de SEO plugin krijg je verschillende opties om iets toe te voegen aan bijvoorbeeld pagina’s en producten. De plugin geeft door middel van stoplicht kleuren aan, hoe SEO proof het is.

Wij helpen je opweg met een PDF waar alles uitgelegd wordt over SEO en hoe je dit toepast. We zullen als voorbeeld enkele dingen invullen, maar nemen niet de volledige SEO op ons. We geloven er in dat iedereen onderneemt vanuit zijn eigen passie. Met de kennis van het product of van de dienst die je aanbied, kun je dit het beste zelf toepassen. Verplaats je in jouw klant en vraag je af waar jouw klant op googled en welke informatie er belangrijk is om te verwerken.

Google Analytics

Google Analytics is een tool van Google, waarin je inzicht hebt in het verkeer op jouw website. Je kunt bijvoorbeeld zien waar potentiële klanten vandaan komen, welke pagina’s of producten bekeken worden en hoeveel bezoekers er op dat moment op je website zitten. Door middel van een plugin kunnen we de website koppelen aan Google Analytics.

We ❤︎ Webdesign